Nieuwe verdachte aangehouden voor reeks explosies en beschietingen Rotterdam

In het onderzoek naar de reeks explosies en beschietingen in Rotterdam is een nieuwe verdachte aangehouden.

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de recente explosies en beschietingen op de Van Speykstraat en Crooswijkseweg in Rotterdam. Het betreft een 26-jarige Amsterdammer die zondagmiddag in Amsterdam werd opgepakt. De rol van de verdachte in de incidenten wordt momenteel onderzocht.

De afgelopen week werden zowel de Van Speykstraat als de Crooswijkseweg opgeschrikt door meerdere incidenten. Op de Van Speykstraat vond een explosie plaats en werd een gevel beschoten, terwijl op de Crooswijkseweg maar liefst vier keer werd geschoten. Eerder werden al drie verdachten aangehouden, waaronder twee minderjarigen, maar het onderzoek loopt nog steeds.

Het is nog onbekend bij welke incidenten de aangehouden Amsterdammer betrokken is. De politie doet dan ook een beroep op het publiek om informatie te delen die kan bijdragen aan het onderzoek.

Het is zorgwekkend dat er in zo’n korte tijd zoveel incidenten hebben plaatsgevonden in Rotterdam. De politie doet er dan ook alles aan om de verantwoordelijken op te sporen en te berechten. De hulp van het publiek blijft daarbij van groot belang.