Vuurwapen en scooter achtergelaten na valpartij vluchtende schutters

In Leiden is een woning beschoten bij een schietpartij. De schutter is gevallen en heeft een vuurwapen en scooter achtergelaten.

Bij de meldkamer kwam in de nacht van woensdag op donderdag rond 1.50 uur melding binnen dat er zou zijn geschoten in de omgeving van de Arendshorst. Kort hierna kreeg de politie een andere melding binnen dat de mogelijke verdachten van de schietpartij waren weggevlucht op een scooter en nabij de Milanenhorst waren gevallen. Agenten troffen naast deze scooter een vuurwapen aan. De verdachten waren inmiddels verdwenen.

Uit verder onderzoek bleek dat er was geschoten op een woning aan de Sparrenrode. Rondom de woning zijn meerdere hulzen aangetroffen. De woning was leeg en niemand bleek gewond te zijn. Volgens andere melders zijn de verdachten op de Horstenrode bij een motorscooter achterop gestapt en in de richting van de Kiekendiefhorst gereden. Vanaf de Kiekendiefhorst zijn de verdachten in een auto gestapt die hard is weggereden in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. De schutters zijn niet meer aangetroffen. Het onderzoek is in volle gang.