© YouTube

VIDEO: ‘Ndrangheta maffiabaas ‘cocaïnekoning van Milaan’ door Brazilië uitgeleverd aan Italië

Een Italiaanse ‘Ndrangheta maffiabaas, die bekendstaat als de ‘cocaïnekoning van Milaan’, is door Brazilië uitgeleverd aan Italië.

Het gaat om Rocco Morabito die geruime tijd voortvluchtig was tot hij bij een actie werd aangehouden. Morabito stond geruime tijd bekend als de ‘cocaïnekoning van Milaan’. Hij haalde grote transporten cocaïne het land binnen in opdracht van zijn maffiaclan. Voor zijn aanhouding in 2017 in Uruguay leefde de maffiabaas op grote voet. De Italiaanse autoriteiten waren al sinds 1994 al internationaal op zoek naar Morabito. Na zijn aanhouding ontsnapte hij samen met drie andere gedetineerden via een gat in het dak van de gevangenis in Montevideo.

Na zijn ontsnapping verdween de maffiabaas en bleef enige tijd onder de radar. Samen met een andere Italiaanse crimineel werd hij in de Braziliaanse stad Joao Pessoa getraceerd en aangehouden. De actie vond plaats na samenwerking met de Italiaanse politie, aldus de federale politie in Brazilië. Nu is hij uitgeleverd aan de Italiaanse autoriteiten waar hij nog een langdurige gevangenisstraf uit moet zitten.