De politie in Rotterdam heeft aanhoudingen verricht en een vuurwapen in een tasje in beslag genomen na een melding van een mishandeling met een lachgastank in een hotel.

Rond 07:00 uur zaterdagochtend kwam de melding dat een vrouw mishandeld zou zijn in een hotelkamer aan de Wilhelminakade. Het slachtoffer zou naar de lobby zijn gelopen en bleek een hoofdwond te hebben opgelopen. Ze gaf aan dat één van de in de kamer aanwezige mannen mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Agenten zijn naar de betreffende hotelkamer gegaan en troffen inderdaad een vuurwapen aan. Het wapen werd gevonden in een tasje. De jongeman (17) die het wapen bij zich droeg werd aangehouden. Een in de hotelkamer aanwezige vrouw was er niet van gediend dat een agent haar lachgasballon afpakte en sloeg hem met een vuist in het gezicht. De agent heeft aangifte gedaan tegen de vrouw en is voor controle naar een ziekenhuis gegaan. De vrouw is ook aangehouden. De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak.