Bij de tweede actiedag op een woonwagenkamp in Lith heeft de politie onder meer een vuurwapen in een verborgen ruimte aangetroffen.

Eerder werd in een chalet op een vakantiepark in Friesland door de politie een vuurwapen, verstopt onder een matras, gevonden. Op het kamp in Lith werden donderdag acht handgranaten gevonden en ook later die avond was het raak. Een gepantserde auto op het woonwagenkamp werd volledig doorzocht, aanvankelijk zonder succes. Een specialist van de Defensie bleef zoeken en ontdekte uiteindelijk een verborgen ruimte in de auto met daarin een vuurwapen.

De verborgen ruimte bleek op een ingenieuze wijze ingebouwd boven het dashboardkastje in de auto. Op het kamp in Oss werd vorige week donderdag ook al een auto gevonden met een soortgelijke ruimte. Ook toen werd een vuurwapen gevonden. Bij een woning en een bedrijf in Oss werden meerdere voertuigen in beslag genomen, waarvan een aantal gestolen bleek te zijn. Het lijkt er, volgens de politie, op dat op deze locatie gestolen voertuigen werden omgekat.

De doorzoeking van het woonwagenkamp wordt vermoedelijk later vrijdag afgerond. De bewoners kunnen daarna weer terug naar hun woningen. De actie in Lith en vorige week in Oss hebben te maken met een onderzoek naar kopstukken van een criminele familie. Het onderzoek wordt voortgezet en mogelijke nieuwe aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.