Vuurwapen op straat en verdachten gebeten door politiehond na melding woningoverval

De politie heeft in Bergen op Zoom meerdere verdachten aangehouden voor een woningoverval.

Bij de meldkamer kwam vanochtend rond 7.35 uur melding binnen dat er een overval gepleegd was op de Colijnspolder. De bewoner werd door de daders geslagen en raakte gewond. De man is ter controle naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. Van hem wordt nog een verklaring opgenomen, meldt een woordvoerder van d epolitie. Het is nog niet bekend of de overvallers ook goederen hebben buitgemaakt.

Na deze melding stelden politieagenten in de buurt direct een onderzoek in. Er is met veel politieagenten in de wijk gezocht naar de daders. Een groep ME-ers, inclusief een hondengeleider, die onderweg waren voor een opleidingsdag hebben zich ook gemeld om mee te zoeken. Er werd ook een Burgernet bericht verstuurd waarin burgers werd gevraagd uit te kijken naar verdachten.

Alle inzet had uiteindelijk resultaat, want na ongeveer een half uur zijn drie verdachten aangehouden.Twee van de aangehouden verdachten zijn gewond geraakt omdat ze bij hun aanhouding zijn gebeten door een politiehond. Een GGD-arts kwam naar het bureau voor behandeling van de bijtwonden. In de omgeving van de plaats delict werd een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar de woningoverval en mogelijke betrokkenheid van de opgepakte verdachten.