© US Army via Wikimedia Commons

Vuurwapen weggegooid bij vluchtpoging tijdens aanhouding rapper Bigidagoe in Amsterdam

Bij de aanhouding van rapper Bigidagoe in Amsterdam, werd een weggegooid vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten stelden woensdagavond een onderzoek in nadat er een tip was binnengekomen over een vuurwapen in een auto. Dit leidde er toe dat de politie uitkeek naar de man en zijn voertuig. De auto is later rijdend aangetroffen in Zuidoost. Naast de verdachte zaten er nog drie mannen bij hem in het voertuig.

Vanwege de mogelijke aanwezigheid van het vuurwapen en de onduidelijkheid waar de verdachte deze zou bewaren, besloot de politie voorzichtig te werk te gaan. Daarom is besloten om een arrestatieteam op te roepen om de verdachten aan te houden.

Een gecontroleerde aanhouding zat er niet in, omdat de bestuurder er vandoor wilde gaan toen de agenten een stopteken gaven. Tijdens een zogenoemde autoprocedure in de Kleefkruidstraat konden de bestuurder en twee inzittenden direct worden aangehouden. De vierde verdachte rende er vandoor en kon in de omgeving ook worden ingerekend. Deze man had op zijn korte vlucht een vuurwapen weggegooid. Dat is in beslag genomen, net als in het voertuig aangetroffen munitie.

Bij de autoprocedure liepen drie voertuigen materiële schade op. Naast de auto van de verdachten en het voertuig van het AT raakte ook een geparkeerde auto beschadigd. De vier verdachten, waaronder Danzel S. alias Bigidagoe, zitten vast en worden verhoord.