Sicarios van de Cartel de Jalisco Nueva Generacion klaar voor de strijd!

Zeer berucht drugskartel jaagt op leden elite-eenheid politie: ‘Als je oorlog wilt, krijg je oorlog.’

Het zeer beruchte Jalisco-drugskartel jaagt momenteel op een elite-eenheid van de politie. Meerdere leden zijn ontvoerd en geliquideerd.

De acties tegen de politie in Guanajuato volgen na meerdere aanhoudingen van leden van het drugskartel. Daarop besloot de criminele organisatie toe te slaan en zegt nu voor elke aanhouding twee agenten te zullen doden.

Tot nu toe zijn meerdere agenten ontvoerd en om het leven gebracht. Ook hun gezinnen lopen gevaar want leden van het Jalisco-drugskartel hebben een lijst die ze momenteel afwerken. Het gaat voornamelijk om agenten van de elite-eenheid genaamd ‘Tactical Group’.

‘Als je oorlog wilt, krijg je oorlog. We hebben al laten zien dat we weten waar je bent. We komen voor jullie allemaal’, aldus een bericht van het kartel op een achtergelaten spandoek. ‘Voor elk lid van onze organisatie (CJNG) dat u arresteert, gaan we twee van uw Tacticals doden, waar ze ook zijn, in hun huizen, in hun patrouillevoertuigen’.

Eén van de omgebrachte agenten werd vorige week donderdag door zwaarbewapende mannen uit zijn huis meegenomen. Kort daarna werd het slachtoffer geliquideerd en js zijn lichaam op een snelweg gedumpt. Guanajuato is de meest gewelddadige staat van Mexico. Het Jalisco-drugskartel vecht er al jaren een strijd uit met rivaliserende bendes en de overheid. Het onderzoek naar de aanvallen op de elite-eenheid van de politie is in volle gang.