Vuurwapens aangetroffen bij inval arrestatieteam in onderzoek schietpartij Rotterdam

Een arrestatieteam van de politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietpartij op de Enk in Rotterdam. In zijn woning zijn twee vuurwapens gevonden en in beslag genomen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakten twee Rotterdammers gewond bij een schietpartij. De politie werd kort na middernacht gebeld inzake een ruzie tussen twee groepen jongemannen op straat. De melder vertelde ook dat er over en weer geschoten zou zijn.

Agenten gingen met spoed ter plaatse en stelden een onderzoek in. In de omgeving werden twee mannen met een schotwond aangetroffen. Op de Karl Marxstraat hinkelde een 23-jarige Rotterdammer met een verwonding aan zijn been. Andere agenten zagen een man mank lopen op de Rozegaarde. Deze 24-jarige man uit Rotterdam was gewond aan zijn been en voet. Beide mannen werden overgebracht naar het ziekenhuis en na behandeling aangehouden.

De verdachten zijn gisteren weer vrijgelaten en heengezonden. Verder onderzoek leidde maandagavond naar een andere verdachte, een 24-jarige Rotterdammer. Hij is door een arrestatieteam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. In zijn woning lagen twee vuurwapens die in beslag zijn genomen door de politie.