Vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen bij verkeerscontroles

De politie heeft bij verkeerscontroles vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn meerdere verdachten aangehouden.

De Rotterdamse agenten controleerden maandagavond rond 20.30 uur op de Groene Kruisweg een automobilist en zijn bijrijder. De mannen stapten uit en toen het hun duidelijk werd dat ze gefouilleerd werden, besloot een van de verdachten te vluchten. De man kwam niet ver en de politie wist hem snel te pakken. De man bleek een vuurwapen bij zich te hebben. Deze verdachte, een 19-jarige Utrechter, werd aangehouden. Zijn even oude maat en plaatsgenoot, die netjes was blijven staan, werd ingerekend. De mannen zitten vast. Het vuurwapen en de auto zijn in beslag genomen.

Een paar uur later kregen agenten de melding van een automobilist op de A15 agressief rijgedrag zou vertonen. De automobilist werd daar niet aangetroffen, maar korte tijd later wel op zijn huisadres aan de Heerendijk  in Oude Tonge. Daar gingen agenten met hem in gesprek en al snel meldde deze 36-jarige dat hij een vuurwapen in bezit had. Dat bleek zo te zijn en het wapen mocht mee naar het politiebureau. Ook de man is aangehouden. De politie doet verder onderzoek.