Vuurwapens, cash, drugs en auto’s in beslag bij invallen in onderzoek grootschalige drugshandel

De politie heeft bij invallen in een onderzoek naar drugshandel invallen verricht in Zoetermeer en Den Hoorn. Hierbij zijn onder meer vuurwapens, cash, drugs en auto’s in beslag genomen.

Een team van de recherche startte in juli van dit jaar een onderzoek na signalen dat er in Zoetermeer in harddrugs gehandeld zou worden. Tijdens het onderzoek kwamen verdachten in Zoetermeer en Den Haag in beeld die vermoedelijk betrokken waren bij grootschalige drugshandel. Ook werd volgens de politie duidelijk dat de verdachten verschillende auto’s gebruikten en een aantal panden als uitgangsbasis hanteerden.

Nadat een officier van justitie toestemming verleende de verdachten buiten heterdaad aan te houden, werden de vijf dinsdagochtend door agenten van hun bed gelicht. De verdachten, twee mannen van 33 jaar, een man van 43, en twee vrouwen van 30 en 31 jaar zijn in hun woning aangehouden. De politie heeft vervolgens doorzoekingen verricht. Hierbij werd ruim 40.000 euro cash en drugs aangetroffen. In totaal zijn vijf auto’s, een motor en zes vuurwapens in beslag genomen. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.