© Crime-Nieuws.nl

Vuurwapens, luxe goederen en wiet gepakt bij invallen woonwagenkamp in onderzoek crystal meth drugslab

De politie heeft bij invallen op een woonwagenkamp in Breda wapens, luxe goederen en wiet in beslag genomen.

Ruim 250 agenten en leden van specialistische team vielen dinsdagochtend het woonwagenkamp binnen en hebben meerdere panden doorzocht. Aanleiding was een crystal meth drugslab die eerder in februari van dit jaar werd ontdekt in Waterlandkerkje. Verder onderzoek leidde naar meerdere verdachten die hierbij mogelijk betrokken zijn geweest. Vijf mannen en een vrouw zijn aangehouden. Na de aanhoudingen ging het rechercheteam op zoek naar wapens, geld, luxe goederen en alles wat maar als bewijs kan dienen in het onderzoek of wat zou kunnen wijzen op andere misdrijven, aldus een woordvoerder.

Bij de invallen zijn meerdere vuurwapens met bijbehorende munitie aangetroffen. Ook zijn er enkele airsoftwapens en een pepperspray gevonden. In het kader van het onderzoek naar mogelijk witwassen zijn er spullen in beslag genomen. Het gaat om meer dan 10.000 euro aan contant geld. Verder nam de politie ook nog een dure caravan, zes auto’s waarvan de meeste in het duurdere segment, scooters, aanhangwagens en elektrische fietsen en steps in beslag.

Bij de verdachten werden ook dure horloges en andere sieraden aangetroffen en afgepakt. Ook luxe artikelen zoals barbecues en merkkleding zijn in beslag genomen. In een van de woningen werd een wietkwekerij gevonden in een verborgen ruimte. Er werden rond de 200 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.