Foto: Politie

Automatische vuurwapens, harddrugs en veel MDMA gepakt in omgeving Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft in nog geen week tijd drie automatische vuurwapens, harddrugs en een grote partij MDMA van de straat gehaald.

Het eerste automatische vuurwapen werd woensdag tijdens een preventief fouilleeractie op de Carnisselaan aangetroffen bij een 32-jarige Rotterdammer. Bij doorzoeking in zijn woning werd munitie gevonden en in beslag genomen.

Verder werd na een tip over een ruzie waarbij vuurwapens in het spel zouden zijn controleerde een arrestatieteam van de politie de auto van een 21-jarige Rotterdammer. In het voertuig en tijdens een doorzoeking in zijn woning werd niets gevonden. Bij doorzoeking van een woning van een andere betrokkene, aan de Hyacintstraat, troffen agenten een automatisch vuurwapen en een kogelvrij vest aan. Een 27-jarige man is hiervoor aangehouden.

Uit verder onderzoek kwam nog een derde mogelijke verdachte naar voren, een 28-jarige Rotterdammer. In zijn woning werd een geluidsdemper en ruim een kilo, vermoedelijk, harddrugs en versnijdingsmiddelen gevonden en in beslag genomen. De drie verdachten zitten allen nog vast.

Na een onderzoek was het dinsdagochtend in een woning aan de Beijerlandsestraat opnieuw raak. In de woning werd het derde automatische vuurwapen van de week gevonden. Daarnaast werden 3 volle mitrailleurpatroonhouders en een aantal lege gevonden. Een 31-jarige Rotterdammer is aangehouden.

In Hoogvliet kregen agenten een tip en stelden een onderzoek in, in de directe omgeving van een pand aan de Kaasmakerstraat. Daar werd een vrachtwagen aangetroffen met een 36-jarige Poolse bestuurder. Na doorzoeking bleek er 153 kilo MDMA in de vrachtwagen te liggen. De Pool is aangehouden en de herkomst van de grondstof wordt onderzocht.