© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen in onderzoek liquidatie Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft in een onderzoek naar een liquidatie vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

Op vrijdagochtend 29 mei werd rond 7.00 uur een 30-jarige Rotterdam onder vuur genomen voor zijn woning aan de Bramentuin in IJsselmonde. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is kort na de schietpartij overleden. De politie kwam met spoed ter plaatse en heeft direct een groot onderzoek ingesteld naar de liquidatie.

Niet lang na de schietpartij werd de vluchtauto van de vermoedelijke schutters gesignaleerd. Na een korte maar hevige achtervolging werden de verdachten klemgereden en aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel. De twee werden gepakt na een overstap in een tweede vluchtauto.

In de auto waar de verdachten uiteindelijk mee verder reden en werden aangehouden vond de politie een vuurwapen. Het vuurwapen is ter vaststelling van sporen en nader onderzoek naar het Nederlands Forensische Instituut gebracht. Bij latere doorzoekingen van de woningen van de verdachten werd nog een omgebouwd gaspistool aangetroffen. Het voorarrest van de twee mannen is verlengd. Het onderzoek naar de liquidatie is in volle gang.