Vuurwapens, (vloeibare) harddrugs en stapels cash gepakt bij invallen inzake drugshandel

De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel invallen verricht en elf verdachten aangehouden.

Nadat er informatie was binnengekomen over een 26-jarige man uit Sluiskil die zich bezig zou houden met drugshandel werd een onderzoek ingesteld door de recherche. De politie heeft in februari, mei en augustus van dit jaar op verschillende adressen in Sluiskil, Terneuzen en Sas van Gent invallen gedaan waarbij verdovende middelen, geld en wapens in beslag zijn genomen.

Bij de acties werden meerdere partijen verschillende soorten drugs aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat in totaal om 2 kilogram softdrugs, 20 liter vloeibare harddrugs, 13 kilogram harddrugs, twee vuurwapens met munitie en een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s.

In het onderzoek zijn elf verdachten aangehouden en vastgezet. Zij variëren in leeftijd van 22 tot 47 jaar en komen uit Sluiskil, Terneuzen, Sas van Gent en Deinze (B). De 47-jarige verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Op de hoofdverdachte na zijn alle verdachten na het afleggen van verklaringen weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek is in volle gang en de verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.