Vuurwerk en grondstoffen voor productie drugs bij controle groot aantal opslagboxen

De politie heeft bij een controle van een groot aantal opslagboxen in en rond Eindhoven, verschillende verboden zaken aangetroffen. Het gaat onder meer om vuurwerk en grondstoffen voor de productie van drugs.

Op dinsdag werd een groot aantal boxen van diverse opslaglocaties gecontroleerd in en rond Eindhoven. Deze controles werden uitgevoerd door politie Oost-Brabant in nauwe samenwerking met diverse partners die samenwerken om ondermijning tegen te gaan. Het resulteerde in een grootschalige controle waarbij onder andere luchtdrukwapens, illegaal vuurwerk en grondstoffen voor de productie van drugs in beslag werden genomen.

Met speurhonden werden op diverse locaties boxen gecontroleerd. Daarbij werden 70 boxen geopend voor nadere controle. Op vier locaties werden strafbare feiten geconstateerd. Er werden 2 illegale luchtdrukwapens aangetroffen, een alarmpistool, maar ook materialen en grondstoffen om soft- en harddrugs te produceren. Daarnaast vond de politie gestolen goederen en illegaal vuurwerk, waaronder circa 150 cobra’s.