© screenshot

Wapenarsenaal met gouden kalasjnikovs sicarios Los Aztecas gepakt in Ciudad Juarez

De Mexicaanse politie heeft na een tip een wapenarsenaal met onder meer gouden kalasjnikovs in beslag genomen. Het zou gaan om wapens van de Los Aztecas bende.

Naar aanleiding van de tip werd een onderzoek gestart en kwamen twee voertuigen in beeld waarin een groot voorraad wapens vervoerd werden. De automatische vuurwapens waren bestemd voor sicarios van de Los Aztecas. De wapens werden vervoerd in twee oude zeer onopvallende auto’s.

In totaal zijn er 46 machinegeweren en handvuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Eén van de wapens was zelfs een .50 kaliber die normaliter gebruikt wordt in oorlogsgebieden. Verder werden vier in goud vergulde kalasjnikovs en een grote hoeveelheid munitie in beslag genomen.

Na de inbeslagname heeft de politie met veel eenheden het wapenarsenaal afgevoerd. Dit was omdat er angst was dat er mogelijk wraakacties zouden komen van de sicarios van Los Aztecas. Er was informatie dat ze mogelijk met geweld hun wapens weer in handen zouden proberen te krijgen.