Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

Wéér aanhoudingen voor mislukte helikopterkaping en ontsnapping kopstuk Mocro Maffia uit gevangenis

In het onderzoek naar de mislukte helikopterkaping en ontsnapping van een kopstuk van de Mocro Maffia uit de gevangenis in Roermond, heeft de politie twee nieuwe verdachten aangehouden.

Vorige week probeerde een groep mannen een helikopter te huren om daarmee een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld te bevrijden. Het zou gaan om Benaouf A. die een hoofdrol speelt in de Mocro Maffia oorlog. A. was in 2012 het doelwit van een liquidatiepoging en is veroordeeld voor betrokkenheid bij een liquidatie in Antwerpen.

Direct na de mislukte helikopterkaping werden al drie verdachten aangehouden. Een vierde man werd in Roosteren doodgeschoten. Dat bleek te gaan om een Fransman. Een vierde man werd recent opgepakt en een vijfde verdachte meldde zich volgens Het Parool met zijn advocaat bij de politie. Een zesde verdachte is volgens de krant aangehouden in Parijs en voor hem is een uitleveringsverzoek gedaan.

De man die bevrijd moest worden is na de mislukte ontsnappingspoging per helikopter overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Dat is de meest beveiligde gevangenis van Nederland waar de zwaarste en meest vluchtgevaarlijke gedetineerden zitten.