Hasj jointje, bijna klaar © crime-nieuws.nl

Wéér Amsterdamse coffeeshop beschoten én gesloten

In Amsterdam is afgelopen nacht een coffeeshop op de Overtoom beschoten. De gemeente heeft besloten om de zaak voor onbepaalde tijd dicht te timmeren.

De coffeeshop werd rond 04.00 uur in de nacht beschoten door een onbekende persoon. De beveiligde raam van het pand bleef heel en er zijn ook geen gewonden gevallen. De schutter is na het schieten gevlucht in de richting van de Jan Pieter Heijestraat. Er is onder meer met een politiehelikopter gezocht naar een verdachte, maar deze is niet meer aangetroffen.

De beschieting de van coffeeshop aan de Overtoom afgelopen nacht is de zoveelste in een reeks. In Amsterdam zijn de afgelopen tijd meerdere coffeeshops onder vuur genomen. Alle beschoten coffeeshops werden door de gemeente gesloten.

Dit is duidelijk een vorm van afpersing die de gemeente Amsterdam met hun beleid in de hand werkt. Als coffeeshop eigenaar zal je wel moeten betalen of aan de andere eisen voldoen, want anders krijg je een kogel door je ruit. Het is kiezen tussen twee kwaden, dus of betalen of zaak dicht.