Wéér arrestaties inzake afpersing homo’s via datingsites Bullchat en Grindr

In een onderzoek naar afpersing van homo’s via Bullchat en Grindr zijn deze week opnieuw twee aanhoudingen verricht door de politie in Leeuwarden. In totaal zitten er nu vier verdachten vast voor de afpersingspraktijken.

De politie hield afgelopen woensdag twee mannen van 38 en 45 jaar oud uit Leeuwarden. De arrestaties volgden na een een onderzoek inzake afpersing via homo datingsites. In de periode van november 2016 tot en januari 2017 kwamen bij de politie vijf aangiftes binnen van afpersing en diefstal in en om Leeuwarden. In alle vijf gevallen werd duidelijk dat de aangever contact had gezocht via datingsites Bullchat of Grindr.

Nadat er een afspraak werd gemaakt kwamen er meerdere mannen naar het afgesproken adres. Vervolgens werden de slachtoffers gedwongen om een geldbedrag af te geven en werden er goederen weggenomen uit de woning. Naast de aanhoudingen kwamen de afgelopen dagen twee nieuwe aangiftes binnen. Daarmee komt het aantal aangiftes in deze zaak op in totaal zeven. Eerder werden al een man en vrouw opgepakt in deze zaak.