© Politie

Wie is deze onthoofde én verbrande man?

De politie is op zoek naar de identiteit van een man die jaren geleden is vermoord. Zijn romp werd verbrand aangetroffen in een bos in Huizen in 2005. Ongeveer een jaar later werden zijn hoofd en handen gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal.

Op 6 september 2005 werd in een bos nabij de Crailoseweg in Huizen (NH) een brandend lichaam in een kast gevonden. Het lichaam bestond slechts uit een romp, en miste een hoofd en handen. Deze werden een klein jaar later, op 24 juli 2006, alsnog gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal. In 2008 werd het hoofd door deskundigen gereconstrueerd en getoond in onder andere Opsporing Verzocht. Dit heeft niet geleid tot de identificatie van de man.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de man tussen de 42 en 45 jaar was ten tijde van zijn dood. Het slachtoffer komt volgens het onderzoeksteam vermoedelijk uit Colombia of Ecuador. De politie wil via verschillende kanalen in Colombia en Ecuador achter de identiteit van de man komen. Met de nieuwe informatie in combinatie met de afbeelding van het hoofd hoopt de recherche dat de man herkend wordt.