O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Wiet en tonnen euro’s cash gepakt bij inval in woning na tip over wietkwekerij

De politie heeft bij een inval in een woning in Rhenen een grote partij cash geld en wiet aangetroffen. Het gaat in totaal om ruim 330.000 euro.

Agenten stelden woensdag een onderzoek in bij een woning aan de Utrechtsestraatweg naar aanleiding van binnengekomen informatie over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij. In de kelder van het huis werd een volledig uitgeruste en operationele wietkwekerij aangetroffen.

Bij verdere doorzoeking en onderzoek in de woning troffen de agenten een partij cash geld aan. Het ging in totaal om 335.880 euro. Verder bleken de bewoners in het bezit te zijn van luxe goederen zoals horloges en een auto. Deze goederen en het geld zijn in beslag genomen op verdenking van witwassen en met het oog op het ontnemen van crimineel verkregen vermogen.

De beide bewoners, een vrouw van 59 jaar en een man van 23 jaar werden aangehouden en ingesloten. De kwekerij met 600 planten werd ontmanteld en de planten vernietigd. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld in afwachting van een rechtszaak.