De politie heeft na een drugsdeal in Best de koper en de drugsdealer aangehouden die zijn goederen kwam leveren op een driewielige motorfiets. Bij de actie is wiet, hasj, XTC, MDMA en amfetamine aangetroffen.

Agenten zagen dinsdag 10 oktober hoe een bestuurder van een driewielige motorfiets een tas met inhoud haf aan de inzittende van een bestelbus. De overdracht vond plaats op een parkeerplaats bij een restaurant aan de Eindhovenseweg Zuid.

De motorrijder vertrok weer en de politie besloot om bij de bus te blijven en deze te controleren. Daar bleek een 32-jarige man uit Eindhoven in te zitten. In de auto werd de tas gevonden met wiet erin. Maar verder lagen er ook enkele plakken hasj in. De verdachte is aangehouden.

Er is direct een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de motorrijder. Dat bleek een inwoner van Best te zijn. Een dag later werd een inval gedaan in de woning van de man en is een hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen.

In totaal werden 860 XTC pillen, 1 kilo amfetamine, 1,2 kilo MDMA en 25 gram ketamine gevonden. Verder nog weegschalen, wapens (ploertrendoder en boksbeugel) en een geldtelmachine. De bewoner is aangehouden en zijn driewielige motorfiets is in beslag genomen.