De Amsterdamse recherche blijkt van tevoren op de hoogte te zijn geweest van de spectaculaire ontsnappingsplan van Mocro Maffia kopstuk Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond.

Volgens Omroep Brabant werd de beheerder van Kempen Airport, een klein vliegveld in het zuidoosten van Brabant tegen de grens met België, gebeld door de politie die vertelden dat criminelen uit Amsterdam een helikopter hebben besteld die op het vliegveld zou gaan landen.

De politie weet niet precies wanneer dat gaat gebeuren maar laten weten dat agenten woensdag of donderdag langskomen om alles te beveiligen. Op woensdagochtend is het raak en blijkt dat de groep Amsterdammers onderweg is naar het vliegveld.

Agenten gaan naar Kempen Airport en doen alsof ze doodnormale medewerkers zijn. Wanneer de daders arriveren wordt één man direct aangehouden zonder problemen. De andere betrokkenen gaan er vandoor en er ontstaat een achtervolging op hoge snelheid.

In Roosteren wordt één van de vermeende kapers doodgeschoten door de politie. Drie anderen worden aangehouden terwijl een onbekend aantal verdachten is gevlucht. De politie weet om wie het gaat en is op zoek naar de mannen.

De groep Amsterdammers zou van plan zijn geweest om Benaouf A. te bevrijden. A. wordt gezien als een kopstuk in de Amsterdamse onderwereld en één van de hoofdrolspelers in de Mocro Maffia oorlog die al een tijdje gaande is. In 2012 was A. het doelwit van een liquidatiepoging. Hij overleefde de moordaanslag maar twee andere mannen werden geliquideerd.

UPDATE: Klik hier voor update.