O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Wietkweker zoekt ruimte om te kweken per brief

Een inwoner van Budel heeft recent een opmerkelijke brief ontvangen met de vraag of hij zijn lege ruimte zou willen verhuren voor hennepteelt. Bij de brief zat ook een prijzentabel.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. In de brief staat: “Samen met mijn collega ben ik op zoek naar een geschikte ruimte om onze werkzaamheden te verrichten. Wij zijn al 10 jaar gespecialiseerd in de hennepteelt. Wij begrijpen dat dit nieuw en spannend voor u is, maar wij bieden u een veilige samenwerking.” Aldus de briefschrijver. Verder staat dat ze contracten aan gaan voor zes maanden die na die periode weer worden herzien. Zeer professioneel allemaal.

Vijftig vierkante meter verhuren levert volgens de brief 300 euro huur per maand en 8.900 euro per kwartaal (oogst). Wie een grote ruimte te huur heeft van zo’n 200 vierkante meter kan rekenen op 1.500 euro huur plus 39.500 euro per kwartaal.

De politie in Oost- en West-Brabant heeft een onderzoek gestart naar de opmerkelijke brieven. Onderzocht wordt of het echt of nep is.