© crime-nieuws.nl

Wietkwekerijen en verpakte wiet gepakt bij invallen Friesland in onderzoek grootschalige kweek wiet

De politie heeft in Friesland invallen verricht en verdachten aangehouden voor grootschalige kweek van wiet.

Agenten vielen vanochtend op meerdere locaties in Friesland binnen. Hierbij werden zes verdachten aangehouden. Het onderzoek van de politie leidde volgens een woordvoerder naar een hoofdverdachte. Hij wordt verdacht van grootschalige kweek van en het handelen in wiet. De 31-jarige man uit Leeuwarden is bij de actie aangehouden in Leeuwarden. Er wordt op dit moment op acht locaties onderzoek gedaan door de politie.

Op de Wommelserweg in Tzum werd een wietkwekerij met enkele honderden planten aangetroffen. Op deze locatie zijn een 38-jarige man en een 30-jarige vrouw uit de gemeente Waadhoeke aangehouden. In een bedrijfspand aan de Pasteurweg in Leeuwarden werd een wietkwekerij met enkele honderden planten aangetroffen. Daar is een 49-jarige man uit Franeker aangehouden. Aan de Barent Fockesstraat in Leeuwarden is een wietkwekerij met ongeveer 100 planten aangehouden. Een 27-jarige man uit Leeuwarden is hier aangehouden.

In een pand in Deinum trof de politie goederen aan waarmee wiet kan worden geknipt, gedroogd en verpakt. Op deze locatie is verpakte wiet aangetroffen en in beslag genomen. Een 52-jarige man uit de gemeente Waadhoeke is aangehouden. Op locaties in Bolsward en Hemelum zijn wietkwekerijen in aanbouw aangetroffen. Deze locaties waren bijna gereed voor de kweek van wiet.

In Leeuwarden is nog een bedrijfspand doorzocht. Daar zijn spullen aangetroffen die gebruikt worden bij het kweken van wiet. De kwekerijen zijn geruimd door specialisten. De zes aangehouden verdachten zitten vast en worden gehoord. Op dit moment wordt niet uitgesloten dat er nog doorzoekingen gaan plaatsvinden op andere locaties. Ook worden er mogelijk meer aanhoudingen verricht. In het onderzoek naar de hoofdverdachte wordt volgens de politie ook zijn financiële administratie doorgelicht.