© Crime-Nieuws.nl

Wietkwekers gepakt met duizenden wietplantjes in dozen na tip over verdachte situatie

De politie heeft na een melding over een verdachte situatie, drie mannen gepakt met duizenden wietplantjes in Sint Annaland.

Bij de politie kwam maandagavond rond 19.00 uur melding binnen van een verdachte situatie bij een woning aan de Tienhoven. De melder zag dat vanuit een auto tientallen dozen de woning in werden gedragen, mogelijk met vuurwerk, aldus de tipgever. De politie besloot na de melding onderzoek in te stellen.

Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de dozen bekeken. Daar bleken stekjes van wietplanten in te zitten. In de woning werden drie mannen gearresteerd. Het gaat om de bewoner, een man (34) uit Hoogerheide en een man (24) uit Roosendaal. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden dinsdag verhoord.

Er bleken bij aankomst van de politie al meerdere dozen te zijn uitgepakt. De plantjes stonden al op de vloer. Na telling bleek het te gaan om ruim 6000 wietplantjes van10 tot 15 centimeter hoog. De kwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf geruimd en alle kweekmaterialen zijn vernietigd. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.