© Crime-Nieuws.nl

Wietkwekers met partij vers geoogste wiet gepakt in knipruimte na meldingen bij politie

De politie heeft in Julianadorp een aantal wietkwekers gepakt in een knipruimte met een partij wiet.

Het onderzoek werd gestart na meerdere meldingen dat er mogelijk wiet gekweekt zou worden in een woning aan de Rijksweg. De politie stelde woensdag een onderzoek in wat leidde naar een schuur aan de achterzijde van het pand. Daar bleek een droogruimte aanwezig te zijn inclusief een wietkwekerij.

De politie belde aan bij de woning waarop een vrouw met wiet op haar kleding de deur opendeed. Hierop werd de vrouw aangehouden. Vervolgens gingen de agenten de woning binnen en troffen hier een knipruimte aan waar een man en vrouw aan het knippen waren. Dit duo werd ook aangehouden.

Verder onderzoek in de woning leverde nog twee in werking zijnde wietkwekerijen op. De politie heeft in totaal ruim 100 planten, drie kilo toppen, ruim een kilo knipafval en apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Ook bleek sprake van diefstal van stroom. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de wietkwekerij ontruimd.

Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek naar de hennepteelt en mogelijke betrokkenen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.