Wilde achtervolging auto met Franse kenteken van Amsterdam tot in Breda na stopteken

De politie heeft na een wilde achtervolging van Amsterdam tot in Breda een verdachte aangehouden en vastgezet.

Op zaterdagavond gaf de politie in Amsterdam een stopteken aan een auto met Frans handelaarskenteken die zonder licht door de stad reed. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie heeft daarop de achtervolging ingezet en meerdere eenheden sloten zich hierbij aan.

De vluchtende automobilist reed met snelheden van ruim 200 km/u over de A2 en A27. Daarbij botste de man ter hoogte van Hank met zijn voertuig tegen een voor hem rijdende auto bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Lelystad. De geschrokken bestuurster klapte met haar hoofd naar voren, maar wist haar auto nog veilig naar de vluchtstrook te manoeuvreren. De achterbumper van haar auto raakte flink beschadigd. Zij heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval. Een Belgische automobiliste heeft zaterdagvond ook nog melding gemaakt van schade door een brokstuk die daarbij tegen haar auto kwam.

Het lukte de politie uiteindelijk om de automobilist op de A27 ter hoogte van Bavel klem te rijden en tot stoppen te dwingen. De 22-jarige man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Ook de bijrijdster, een 27-jarige Francaise die naast hem zat werd aangehouden, zij werd echter na de voorgeleiding weer vrijgelaten. De politie onderzoekt de zaak.