Een wilde achtervolging afgelopen nacht is geëindigd in de achtertuin van een woning in Moergestel.

Surveillerende agenten zagen bij een tankstation in Oirschot een auto wegrijden en besloten het voertuig te controleren. De politie gaf de bestuurder een stopteken waarna er vrijwel direct een achtervolging ontstond. De voertuigen reden met hoge snelheid over de A58 in de richting van Tilburg. De bestuurder reed de afrit naar Moergestel op en dook daar het centrum in achtervolgd door meerdere politiewagens.

Op de Eindhovenseweg maakte de bestuurder opzettelijk een aanrijding met de surveillanceauto en reed toen weer door. Uiteindelijk reed de man een doodlopende straat in en kwam in de tuin van een woning terecht. De man zette het direct op een lopen en probeerde wederom te vluchten. Kort daarop werd de 25-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden.

De spullen die hij weggooide tijdens zijn vluchtpoging bleken meerdere zakjes met verschillende soorten drugs te zijn. Verder had de verdachte een geldbedrag bij zich in kleine coupures. De auto, drugs en geld zijn in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden en vastgezet.