Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Willem Holleeder moet praten over liquidatie van zwager Cor van Hout

De rechtszaak tegen Willem Holleeder gaat vandaag weer verder en ‘De Neus’ zal gehoord worden inzake zijn vermeende betrokkenheid bij de liquidatie van zijn zwager Cor van Hout.

Willem Holleeder ontkende vorige week, en vanaf het begin al, dat hij iets te maken heeft met Van Houts dood. Volgens Holleeder zou John Mieremet hier verantwoordelijk voor zijn geweest. De topcrimineel zou eerder al een moordaanslag hebben gepleegd op Heineken-ontvoerder Cor van Hout. Tot nu toe is er ook geen bewijs boven tafel gekomen die duidt op betrokkenheid van Holleeder. Het enige wat er nu is zijn vage opnames waar niets belastend in te horen is en verklaringen van derden.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.