Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Willem Holleeder: ‘Zus Astrid voert mediacampagne om boek te verkopen en geld te verdienen’

Willem Holleeder heeft gereageerd op de vermeende doodsbedreigingen van zijn zussen. Het is allemaal ‘flauwekul’ volgens Holleeder.

Eerder werd bekend dat Astrid en Sonja Holleeder meldingen hadden gedaan van doodsbedreigingen. Volgens één van de zussen werd er zelfs een vuurwapen op haar gericht. Justitie heeft vervolgens onderzoek gedaan naar de vermeende dreigingen en verder geen bewijs hiervoor gevonden. Ook blijkt uit niets de betrokkenheid van Willem Holleeder.

Tijdens de rechtszaak tegen de topcrimineel kwam er ook al een claim over een mogelijke opdracht tot liquidatie van de zussen. De verdenking bleek achteraf ook niet te kloppen. Er is geen enkel bewijs inzake beide beschuldigingen aan het adres van Willem Holleeder aangetroffen.

Volgens de Neus brengt zijn zus het nieuws rond de vermeende bedreigingen nu naar buiten om haar boek te verkopen. ‘Het is gewoon ordinair om een boek te verkopen’, aldus Holleeder. Via RTL Boulevard zou zus Astrid volgens hem een mediastrategie voeren, samen met Peter R. de Vries en John van den Heuvel.

De Amsterdamse rechtbank heeft Holleeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het opdrachtgeven/betrokkenheid bij verschillende liquidaties. Het gaat om de moorden op Cor van Hout (2003), Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). Daarnaast is de verdachte schuldig bevonden inzake de mislukte aanslag op John Mieremet in 2002 en de uiteindelijke liquidatie van Mieremet in 2005. Het hoger beroep in deze zaak wordt momenteel behandeld. Het hof zal later beslissen of Willem Holleeder levenslang de cel in moet of niet.