Winkeldieven met 53 flessen zonnebrand gepakt na ingrijpen behulpzame klanten

De politie in Tilburg heeft twee winkeldieven gepakt voor het stelen van 53 flessen zonnebrand.

Dankzij waakzaam winkelpersoneel en twee behulpzame klanten zijn op donderdagmiddag twee winkeldieven op de Gelrebaan door de politie aangehouden. De dieven, twee mannen van 36 en 38 jaar oud uit Georgië, hadden maar liefst 53 flessen zonnebrand gestolen met een winkelwaarde van 576 euro. De politie onderzoekt of er sprake is van mobiel banditisme. Beide verdachten zijn in hechtenis genomen.

Het incident vond plaats op donderdag 10 augustus 2023 rond 17.30 uur bij een discount supermarkt aan de Ringbaan Oost. Het alerte winkelpersoneel betrapte de winkeldieven en verzocht hen hun tassen bij de uitgang te openen. Toen de dieven weigerden en op de vlucht sloegen, besloten een medewerker en twee klanten de achtervolging in te zetten met hun auto’s. Uiteindelijk werden de dieven op de Gelrebaan onderschept.

De dieven hadden hun rugtassen, met daarin de gestolen flessen zonnebrand, in de bosjes gegooid. Na hun arrestatie zijn ze in verzekering gesteld. Het duo heeft eerder met de politie te maken gehad vanwege winkeldiefstal en staat niet ingeschreven in Nederland. De politie onderzoekt nu of er sprake is van georganiseerde winkeldiefstal, ook wel bekend als mobiel banditisme.