Witte bejaarde Amerikaan riskeert levenslang na door hoofd schieten zwarte tiener die verkeerd aanbelde

In de VS is een witte bejaarde man gepakt voor het door het hoofd schieten van een zwarte tiener die bij de verkeerde woning had aangebeld.

Een 84-jarige man uit Kansas City is aangeklaagd voor het neerschieten van een zwarte tiener bij zijn voordeur. De jongen, Ralph Yarl, had per ongeluk aan de verkeerde deur geklopt. Volgens de openbaar aanklager zit er een raciaal component aan deze zaak, waardoor er in de Verenigde Staten woedend op het incident is gereageerd. Zelfs president Biden eist gerechtigheid.

De jongen werd eerst in zijn hoofd geraakt en toen hij op de grond lag, werd hij nog eens in zijn arm geschoten. De aanklager stelde vast dat Ralph niet in de woning van de man was geweest. De zwarte jongen zocht na het neerschieten hulp bij een nabijgelegen woning en werd vervolgens in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Inmiddels herstelt hij thuis.

De politie arresteerde de man na het incident, maar liet hem 24 uur later weer vrij. Dit leidde tot kritiek in Kansas City en in de rest van de Verenigde Staten. Er vond zelfs een demonstratie plaats bij de woning van de 84-jarige man. Uiteindelijk kwamen er aanklachten tegen de man en als hij veroordeeld wordt, kan hij levenslang in de cel belanden.