Man eist miljoen van Netflix vanwege gebruik foto in true crime documentaire

Een Amerikaanse man eist een miljoen van Netflix omdat zijn foto is gebruikt in een true crime documentaire.

De man uit Kentucky heeft Netflix aangeklaagd nadat het streamingbedrijf een foto van hem met een bijl heeft gebruikt in een true crime-documentaire. Taylor Hazlewood, 27, eist minstens $1 miljoen schadevergoeding van het bedrijf omdat ze een van zijn Instagram-foto’s hebben gebruikt als onderdeel van The Hatchet Wielding Hitchhiker-show.

De documentaire vertelt het verhaal van Caleb “Kai” McGillvary, een rondtrekkende backpacker die viraal ging na een bizar nieuwsinterview dat hij in 2013 gaf. Aan het einde van de film wordt de foto van Hazlewood getoond terwijl een voice-over vraagt: “Is dit een beschermengel of een meedogenloze moordenaar?”

Hazlewood beweert dat hij snel berichten kreeg van vrienden en familie over zijn foto die in de documentaire verscheen en dat zijn reputatie daardoor ernstig is geschaad. Hij beweert dat hij op geen enkele manier verbonden is met de moordzaak in de documentaire en klaagt Netflix aan voor laster en het onrechtmatig gebruiken van zijn beeltenis.

De zaak is op 10 april in een Texas-rechtbank aangespannen. Hazlewood werkt als ademtherapeut op een intensive care-afdeling. De documentaire werd op 10 januari uitgebracht.