Woning boven Amsterdamse coffeeshop onder vuur genomen

In de Amsterdamse Sarphatistraat is afgelopen nacht een woning boven een coffeeshop onder vuur genomen. Bij het schietincident raakte niemand gewond.

Een onbekende schutter opende rond 03.45 uur het vuur op het pand en ging er vervolgens vandoor. De coffeeshop die onder de woning zit is eerder dit jaar al tot twee keer toe beschoten. Dat gebeurde in februari en mei. Na de beschieting in februari werd de shop op last van de gemeente tot eind mei dichtgetimmerd. Vijf dagen na de heropening was het opnieuw raak en werd de coffeeshop wederom onder vuur genomen. Hierna werd de zaak wéér gesloten.

In Amsterdam worden al enige tijd coffeeshops zonder duidelijke reden midden in de nacht onder vuur genomen. Het beleid van gemeente Amsterdam was om de zaken na een beschieting per direct te sluiten. Dit beleid hebben ze aangepast na de reeks beschietingen.

In het onderzoek naar de beschoten shops heeft de politie vorige week een eerste verdachte aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man die ervan verdacht wordt in september op een coffeeshop te hebben geschoten.