YouTube verwijdert honderden video’s van door hoofd geschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries

Het onderzoek naar de poging tot liquidatie op misdaadjournalist Peter R. de Vries is in volle gang. Er is geen update omtrent zijn gezondheid.

De bekendste misdaadjournalist van Nederland werd dinsdagavond rond 10.30 uur aan den Lange Leidsedwarsstraat onder vuur genomen. De schutter zou zeker vier of vijf schoten hebben afgevuurd. De Vries werd hierbij naar verluidt door zijn hoofd geschoten en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar vecht hij voor zijn leven.

De politie heeft direct een groot onderzoek ingesteld en onder meer een signalement verspreid van de schutter. Kort na de poging tot liquidatie werden aanhoudingen verricht. Er zijn in totaal drie personen opgepakt, waaronder de schutter volgens de politie. Uit welke hoek de liquidatiepoging komt is nog niet te zeggen. Sinds enige tijd staat De Vries de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces rond Ridouan Taghi en liquidaties in het criminele milieu.

Na de schietpartij zijn op YouTube honderden video’s geüpload waarin te zien is hoe de misdaadjournalist zwaargewond op straat ligt. Ook bij de redactie van Crime Nieuws zijn die beelden binnengekomen maar dat soort video’s worden niet gedeeld. Het heeft geen nieuwswaarde en is alleen maar bedoeld om te shockeren. Ook foto’s van eventuele verdachten worden niet gedeeld zonder bevestiging van de politie.