Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Zanger Douwe Bob onder bedreiging van vuurwapen op straat beroofd van duur horloge

Zanger Douwe Bob is onder bedreiging va een vuurwapen beroofd van zijn horloge.

Dat meldt hij in een gesprek met Playboy. Volgens de zanger is hij er erg van geschrokken maar dat het nieuws destijds niet naar buiten is gekomen. ‘Ik ben een beetje voorzichtig geworden met dure klokken. Het is uit het nieuws gebleven, maar het maakt me geen moer uit, iedereen mag het weten: ook ik ben beroofd van mijn klok’, aldus de zanger.

De beroving vond eind 2020 plaats toen Douwe Bob samen met een goede vriend was wezen stappen. Op de terugweg kreeg hij een klap en werd bedreigd met een pistool. De daders hebben vervolgens zijn horloge van zijn pols getrokken en zijn op de vlucht geslagen. Ook andere bn’ers zijn op soortgelijke wijze beroofd. Zo is Estelle Cruijff met geweld beroofd van een gouden Rolex door de beruchte ‘Rolexbende’.

De rechtbank heeft eind vorig jaar meerdere leden van de bende veroordeeld. De verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd van 40 maanden tot vijf jaar. Of het gaat om dezelfde personen die ook Douwe Bob hebben beroofd is niet bekend. Er zijn namelijk meerdere groepen actief, in voornamelijk Amsterdam, die het hebben voorzien op dure horloges.