© Pexels / Pixabay

Zanger Marilyn Manson krijgt taakstraf en boete voor besmeuren vrouw met snot

Marilyn Manson is door een rechtbank in Los Angeles veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur en een boete van ongeveer 1.200 dollar voor het met snot besmeuren van een vrouw in 2019.

De vrouw kreeg het snot van Manson in 2019 over zich heen tijdens een concert van de 54-jarige zanger. De artiest heeft eerst op haar gespuugd. Daarna heeft hij de inhoud van zijn neus achtergelaten op de arm en handen van de vrouw.

De vrouw diende in 2020 een klacht in bij de politie. Manson werd in 2022 aangeklaagd voor aanranding en mishandeling. Hij pleitte schuldig aan het met snot besmeuren van de vrouw.

Manson zal zijn taakstraf uitvoeren in de Amerikaanse staat Californië. De zanger zei na afloop tegen aanwezige verslaggevers dat hij van plan is dat in de verslavingszorg te doen.

De artiest is geen onbekende in de rechtbank. Zo hebben meerdere vrouwen hem aangeklaagd voor seksueel wangedrag en mishandeling. In 2022 dienden vier vrouwen een klacht in bij de politie. Manson heeft alle aantijgingen ontkend.