© Politie

Enthousiaste wijkagent achtervolgt zichzelf op zoek naar lokfiets

Een zéér enthousiaste wijkagent in Leiden heeft recent zichzelf achtervolgd toen hij op zoek was naar een lokfiets van de politie. Het signaal was steeds wel érg dichtbij maar de dief kreeg hij maar niet te pakken.

Dat meldt de politie op Facebook. De betreffende wijkagent reed weg met een politiebus en kreeg al snel van collega’s te horen dat een lokfiets in beweging is. Volgens het gps-systeem is de fiets zelfs in de buurt van de agent.

Als de enthousiaste agent een busje ziet, zet hij de achtervolging in. Hij lijkt op de goede spoor te zitten want het gps-systeem legt dezelfde route af als de bestelbus. Daarop wordt het busje gecontroleerd en doorzocht.

De politieagent kijkt in de laadruimte maar ziet tot zijn grote verbazing geen fiets. Zeer teleurgesteld geeft hij aan zijn collega’s door dat de fiets niet is gevonden. Dat is raar denken ze want het gps-signaal geeft nog steeds de locatie van de wijkagent aan. Opeens krijgt de agent een ingeving en kijkt achter in zijn eigen busje en ziet dat de lokfiets al die tijd gewoon achterin lag.