Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Grote hoeveelheden cash en drugs gepakt bij invallen in Woerden

De politie heeft invallen gedaan in Woerden in een onderzoek naar drugshandel. Bij de actie is een grote hoeveelheid cash geld en zijn handelshoeveelheden drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie in de zomer van 2016 een onderzoek. Daaruit bleek dat het vermoedelijk ging om drugshandel. Nader onderzoek leidde naar twee dealers die al jaren actief zijn in Woerden, Woerdense Verlaat, Montfoort, Harmelen, Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis, Kockengen, Nieuwkoop en Uithoorn.

Het onderzoek wees uit dat het klantenbestand van de verdachten meer dan honderd klanten omvat. Verder werd duidelijk, onder meer uit observaties, dat de drugshandel op dagelijkse basis plaatsvond. Naderhand bleken sinds 2015 meerdere anonieme meldingen te zijn gedaan bij Meld Misdaad Anoniem over feiten die een relatie hebben met dit onderzoek.

In een van de garageboxen werd geen drugs aangetroffen, maar wel een partij valse merkkleding. De kleding is in beslag genomen en wordt onttrokken aan het verkeer. De verdachten, een 26-jarige Woerdenaar en een 28-jarige man uit Rotterdam, zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor.