Een politieagent in Seattle reageert heel anders dan verwacht wanneer een man zijn zakje wiet laat vallen. De agent is zéér relaxed en geeft de man zijn medicijn/drugs terug.

Dit opmerkelijke voorval vond al enige tijd geleden plaats. In de video is te zien dat het de agent op 1-1-2017 met een man praat en hem vraagt wat hij zojuist heeft laten vallen. Normaal raak je dan gelijk in paniek en denk je de agent wil me gaan aanhouden.

De verdachte weet ook niet goed wat hij moet antwoorden maar de agent pakt al snel een zakje wiet van de grond. Dit heeft de man kennelijk laten vallen. In plaats van een arrestatie verrichten en gelijk agressief iemand in de boeien slaan, zegt de agent: ‘That’s just marihuana, put that away!’ Er moet wel bij vermeld worden dat wiet volledig gelegaliseerd is in de staat Washington waar dit incident plaatsvond.

Hier kunnen de Nederlandse agenten ook wel wat van leren aangezien zij bijna altijd zakjes wiet in beslag nemen. Je mag het wel kopen in de coffeeshop maar als je staande wordt gehouden moet je er afstand van doen. Totaal belachelijk beleid en een enorme tijdverspilling mensen oppakken voor plantjes en wat toppen.