De politie heeft afgelopen nacht een man opgepakt voor een ladingdiefstal uit een rijdende vrachtwagen op de A15 ter hoogte van Lienden.

Een agent was klaar met zijn werk en reed rond 01.00 uur naar huis. Onderweg op de A15 ter hoogte van Lienden was hij getuige van een poging diefstal uit een rijdende vrachtwagen. De man is bekend met dit soort diefstallen en had snel door dat het hier ging om dezelfde modus operandi.

Deze spectaculaire methode is levensgevaarlijk maar komt steeds vaker voor. De agent in burger bekde zijn collega’s en maakte melding van de diefstal. Hij koos ervoor om een auto te volgen die betrokken was bij de ladingdiefstal tot collega’s ter plaatse waren. Op de A73 werd de achtervolging overgenomen door de politie en de bestuurder van de auto werd aan de kant gezet.

In het voertuig zat een 26-jarige Roemeen. De man is aangehouden en zit vast op verdenking van betrokkenheid. Eerder werd een bende opgerold die die dit soort spectaculaire diefstallen uitvoerden op de Nederlandse wegen. Ook toen ging het om Roemenen.