Zenuwachtige man met zweet op voorhoofd gepakt met kilo’s harddrugs en bundels cash

De politie heeft op de A16 een man waarvan het zweet van zijn voorhoofd liep, gepakt met cash geld en kilo’s harddrugs.

Rond 21.00 uur woensdagavond zagen agenten een Belgische bestelbus op de !6 bij Breda rijden die de maximum snelheid ruimschoots overschreed. De auto werd aan de kant gezet en het viel de agenten direct op dat de bestuurder erg zenuwachtig was en dat het zweet van zijn voorhoofd liep.

Bij inspectie van de laadruimte zagen de agenten tussen de rommel een laptophoes liggen. In deze hoes bleek een hoeveelheid contant geld te zitten. De politie kreeg het vermoeden van witwassen en na verder onderzoek werden nog twee bundels cash gevonden. De man had in totaal 6.290 euro bij zich waarvoor hij geen plausibele verklaring had.

Nadat de verdachte was aangehouden op verdenking van witwassen en overgebracht was naar het cellencomplex in Breda, werden in de auto vier plastic zakken aangetroffen met een witte pasta. De vier zakken zaten verstopt in een subwoofer die achter in de auto lag. In totaal bleek het om 4,3 kilogram amfetamine te gaan.

De 21-jarige man uit het Belgische Beloeil is ingesloten. Zijn auto, de drugs en het geld zijn in beslag genomen. De herkomst van het geld en de drugs wordt onderzocht.