Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar geëist voor een schietpartij waarbij een man een kogel in zijn lies kreeg. Het incident volgde na een vechtpartij waarna iemand een pistool trok en het vuur opende.

Op 14 april 2019 ging het in Gemert mis op het Ridderplein en ontstond er ruzie tussen twee groepen. Het conflict ontaard in een vechtpartij, waarbij rake klappen vallen, onder meer met een vuurwapen. Ook wordt er met het wapen gedreigd: ‘Ik schiet je helemaal kapot’, wordt er geroepen.

Kort daarop wordt een man op ongeveer een meter afstand in zijn lies geschoten met een vuurwapen. De kogel raakt op een haar na een slagader en belandt in de bil van het slachtoffer, die zich later in het ziekenhuis laat behandelen.

De politie stelde een onderzoek in waarbij een 19-jarige man uit De Mortel in beeld kwam. De man is aangehouden en wordt ervan verdacht de schutter te zijn geweest. De officier van justitie heeft zes jaar cel geëist voor de schietpartij. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in deze zaak.