© Crime-Nieuws.nl

Zes verdachten opgepakt voor poging doodslag bij mishandeling station Bijlmer Arena Amsterdam

De politie heeft in een onderzoek naar een poging doodslag op station Bijlmer Arena in Amsterdam zes verdachten opgepakt.

Zes minderjarige jongens zijn aangehouden in verband met een poging tot doodslag op station Bijlmer ArenA in Amsterdam op vrijdagavond 5 mei 2023. De verdachten, tussen de 15 en 17 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad, zijn allemaal in hechtenis genomen. Vijf van hen meldden zichzelf bij de politie. De recherche doet nog steeds een oproep aan andere verdachten om zich te melden om verdere consequenties te voorkomen.

Het incident vond plaats omstreeks 21.25 uur, toen een grote groep personen een nog onbekend slachtoffer op een perron van het station sloeg en schopte, inclusief tegen zijn hoofd toen hij op de grond lag. Op een gegeven moment stond het slachtoffer op, maar werd het spoor op geduwd en was vervolgens niet meer te vinden toen de politie arriveerde. De politie heeft verschillende oproepen gedaan om het slachtoffer zich te laten melden, maar zonder succes. Omdat niet iedereen in Amsterdam de Nederlandse taal spreekt, heeft de politie ook een oproep in het Engels gedaan om het slachtoffer te bereiken en te informeren over mogelijke medische zorg.

Op dit moment is er geen concrete informatie over de toedracht van het geweldsincident. Er gaan verschillende verhalen de ronde, maar niet alle informatie wordt gedeeld met de politie. De politie roept getuigen op zich te melden als ze meer weten over de aanleiding van het geweldsincident.

De politie benadrukt dat dit soort gewelddadige acties absoluut niet getolereerd worden en dat er alles aan gedaan wordt om de verdachten op te sporen en te berechten.