De Rotterdamse politie heeft dinsdagavond zeven personen aangehouden na een schietpartij op de Admiraliteitskade. Bij de schietpartij raakte één persoon gewond.

Een getuige belde rond 21.15 uur de politie met de mededeling dat hij schoten zou hebben gehoord en dat hij twee mannen zag vechten. Ook andere getuigen namen contact op met de politie en vertelden een groep van vijf ruziënde mannen te hebben gezien.

De politie ging ter plaatse en troffen een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan die vertelde betrokken te zijn geweest bij het schietincident. Het zou gaan om een conflict inzake de afhandeling van een aanrijding een tijd geleden. Daarop werd hij samen met een 20-jarige Rotterdammer aangehouden.

Op de Admiraliteitskade stelde de politie sporen van het incident veilig. Ze nam twee auto’s voor nader onderzoek in beslag. Een derde auto die in de buurt geparkeerd stond en mogelijk partij was in het genoemde verkeersconflict, werd eveneens meegenomen voor onderzoek.

Bij het onderzoek in de omgeving werden agenten aangesproken door een 24-jarige Rotterdammer die aangaf betrokkene te zijn, en dat zijn broertje het slachtoffer was. Hij had hem naar het ziekenhuis gebracht. Omdat zijn eigen rol onduidelijk was, is de 24-jarige gearresteerd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

Verder onderzoek leidde daarna nog naar de 1e Middellandstraat waar twee Rotterdammers van 17 en 18 jaar werden aangehouden en naar de Josephlaan, waar nog een 19-jarige en 24-jarige plaatsgenoot werden gearresteerd op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Alle verdachten zitten nog vast, hun rol bij het schietincident wordt onderzocht.