Zeven big shoppers vol met blokken cocaïne gepakt na informatie bij Team Criminele Inlichtingen

In een onderzoek naar drugssmokkel is een partij cocaïne gepakt in een bedrijfspand in Cruquius.

Op basis van informatie binnengekomen bij het Team Criminele Inlichtingen van de Landelijke Eenheid, werd op maandag 8 maart een onderzoek ingesteld. De politie kreeg al snel het vermoeden dat een chauffeur van een vrachtwagen met Italiaans kenteken een partij drugs zou ophalen in een pand in het dorp. Er zijn observaties verricht en op een gegeven moment zijn agenten binnengevallen en hebben vier personen aangehouden. De verdachten zijn een 28 jarige man uit Amsterdam een 62 jarige man uit Utrecht, een 59 jarige man uit Amsterdam en een Italiaan van 39 jaar.

Bij doorzoeking in het pand troffen agenten zeven big shoppers vol met cocaïne aan. Het ging in totaal om 125 pakketten met een gewicht van circa 125 kilogram. De drugs zijn in beslag genomen. Op de hoeveelheid cocaïne, vier pallets bevroren kippenpootjes en wat bouwmaterialen na was het bedrijfspand leeg. Het pand had geen voorziening (koelcel) voor de opslag van diepvriesproducten. Op basis daarvan concludeert het OM dat het de bedoeling was dat de pallets met diepvriesproducten slechts korte tijd in dit pand zouden staan. Volgens het OM had de cocaïne tussen de lading kippenpootjes verborgen moeten worden.

Gelet op de omvang van de aangetroffen partij en de professionaliteit van het handelen van de verdachten, vermoedt het OM dat zij in aanmerkelijke mate betrokken zijn bij de (internationale) handel in verdovende middelen. Enkel door het ingrijpen van de politie is het handelen van deze verdachten beëindigd. Het onderzoek naar de drugssmokkel is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.