Zeven gewonden tijdens illegale straatrace na inrijden auto op menigte Frankrijk

In Frankrijk zijn zeven gewonden gevallen nadat een auto na tijdens een illegale straatrace inreed op een menigte.

Vrijdagavond raakten zeven mensen gewond toen een auto opzettelijk op een menigte inreed tijdens een straatrace. De schokkende gebeurtenis vond plaats in de Zuidwest-Franse stad Bordeaux.

Volgens ooggetuigen verloor de 32-jarige bestuurder de controle over zijn voertuig, terwijl hij met hoge snelheid door een bocht reed tijdens de illegale straatrace. De auto belandde vervolgens in de menigte langs de weg, waarbij zeven mensen gewond raakten.

Hoewel twee van de slachtoffers ernstig letsel opliepen aan hun benen en bekken, zijn ze buiten levensgevaar en worden ze momenteel behandeld in het ziekenhuis. De andere vijf slachtoffers, waaronder een kind, liepen lichte verwondingen op.

De politie bevestigde dat de bestuurder en de drie andere inzittenden van de auto werden gearresteerd en momenteel in hechtenis zitten. Het onderzoek naar de zaak is nog aan de gang en de politie heeft opgeroepen tot getuigenissen van ooggetuigen die meer informatie kunnen verstrekken over de illegale straatrace.

De burgemeester van Bordeaux, Pierre Hurmic, sprak zijn afschuw uit over het incident en riep op tot een onmiddellijke stopzetting van illegale straatraces in de stad.