Zeven lichamen gevonden tijdens zoekactie politie in onderzoek vermiste meisjes

De politie in de VS heeft tijdens een zoektocht naar twee vermiste meisjes zeven lichamen gevonden.

In de Amerikaanse staat Oklahoma heeft de politie maandag zeven lichamen gevonden tijdens een zoektocht naar twee vermiste meisjes van veertien en zestien jaar oud. De meisjes werden sinds zaterdag vermist en waren voor het laatst gezien in een auto met de eerder veroordeelde Jesse M., een 39-jarige man die eerder is veroordeeld voor verkrachting. De politie startte daarom een nieuwe zoektocht rondom de woning van M. in de buurt van de plaats Henryetta.

De politie vond de lichamen op het erf van M., een groot stuk grond waarop veel bomen staan. Hoewel de slachtoffers nog niet officieel geïdentificeerd zijn, zouden drie van de lichamen die van de vermiste meisjes en de man zelf zijn. Er is niets bekend over de andere lichamen. De politie beschouwt het onderzoek nu als een moordzaak en het is nog niet duidelijk hoe de gevonden mensen om het leven zijn gekomen.

De plaatselijke sheriff heeft bevestigd dat “iedereen naar wie we zochten is gevonden”, aldus The New York Times. De politie heeft de zoektocht naar de meisjes gestaakt. Jesse M. moest maandag voor de rechter verschijnen op verdenking van het bezit van kinderporno en het online benaderen van minderjarigen. Er werd een arrestatiebevel uitgevaardigd toen hij niet kwam opdagen.

Dit tragische incident heeft de lokale gemeenschap geschokt en heeft geleid tot oproepen voor gerechtigheid voor de slachtoffers en hun families. De politie heeft aangegeven dat het onderzoek nog in volle gang is en dat zij samenwerken met andere autoriteiten om de zaak zo snel mogelijk op te helderen.